Info

Gehoorzaamheid


Deze cursus heeft maar één bedoeling, nl. zorgen dat de hond geen last is voor ons, dat wij geen last zijn voor de hond, en dat de hond en z'n begeleider zich altijd en overal zo gedragen dat ze geen last zijn voor de maatschappij en vice versa. We begeleiden de geleider zodanig dat een welopgevoede, sociale hond wordt gevormd. De training van de hond gebeurt op een diervriendelijke manier, d.w.z. tijdens het trainen wordt er niet gestraft, wel beloond.


Het is van groot belang dat de pup geen verkeerde gewoonten aanleert. Zijn natuurlijke aanleg en gedrag worden spelenderwijs in de gewenste richting geleid. Als begeleider wordt uw kennis en praktische vaardigheid in de omgang met de hond naar het niveau gebracht waarbij u de hond de baas kunt blijven.


De cursus wordt ingedeeld in verschillende klassen, nl. de puppyklas (honden tot ongeveer 6 maanden oud), A-klas (vanaf 6 maanden oud), B-klas, C-klas en D-klas gevolgd. Bij elke overgang is een test noodzakelijk die zowel de vorderingen van de hond als de begeleider beoordelen. Deze proeven vind je hieronder terug.


U kunt dus met de opleiding van uw hond zover gaan als u zelf wenst. Denk er echter aan dat het eerste jaar het belangrijkste is in de opvoeding van uw hond. Als u ervoor zorgt dat u uw hond het eerste jaar zo goed mogelijk opleidt, zult u nadien zeker kunnen genieten van een wondermooie tijd samen. Een hond luistert niet na 10 lessen, wel met deze lessen 100 maal te herhalen.

Links


DogID

Welk hondenras past bij jou?

Rashondenonline Hier vind je enkel fokkers die uitsluitend met FCI-stambomen fokken.

Hondencentrum.com Alles over honden, hondenrassen en trainen van je hond

Rashonden, rasstandaarden en rasgroepen volgens de FCI (Fédération Cynologique Internationale)

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Hondengedragsdeskundige Gert Peeters